tisdag 23 juni 2009

Vem sa att det var lätt att vara man?

Fick ett mail idag från världens genom tiderna finaste människa. Den kille som jag har glädjen och stoltheten att kalla min egen. Vi råkar befinna oss på mer eller mindre varsin sida av jorden under en rätt lång tid och tvingas förutom telefonsamtal värda sin vikt i guld, rosenskimrande sms och kärleksförstärkaren Skype, kommunicera via mail. Den här veckan har han råkat hamna i ett land där det inte är som hemma. Eller som hemma fast värre. Det beror nog på vem du frågar. I det här landet råkar det vara lagligt för män att köpa sex. Vilket leder till att män från grannländerna faktiskt väljer att ta ett plan just till det här landet just för att bara köpa sex. Detta trots att de är tillåtna att ha hur många fruar de vill, om det nu skulle av någon anses vara en förmildrande faktor. Att vara en riktig man i ett sådant land, det är bevisligen inte helt lätt. Att vara en kille med känslor och tankar och en tro på att man är lika mycket värd oavsett vilket kön man har. Tjejer kan skrika och gorma hur mycket som helst om att män är djur, men hur kul är det att höra om man är en bra kille? Som är lika ointresserad av kvinnliga strippor som de flesta kvinnor är av manliga? Där sannolikheten att han skulle köpa sex av en kvinnlig prostituerad är lika låg som den är hos de flesta tjejer när det gäller att köpa sex av en manlig hora? Han vill läsa porrtidningar lika gärna som jag vill få ett helt okänt manskön tryckt i ansiktet när jag tittar bland tidningarna på ICA. Inte så gärna that is. Han är inte ett svin och helt ointressad av andra tjejer. Varje tjejs drömkille alltså. Och ändå är det inte det som är normen? Ändå är det reglerat av lag i det landet han befinner sig i nu att om han vill köpa en tjej så får han? Ja, vem fan sa att det var lätt att vara man?

4 kommentarer:

  1. Det är tillåtet att köpa tobak, alkohol, vapen och porr i Sverige men det är inte någon som tvingar andra att göra det. Nu vet jag inte i vilket land den här personen befinner sig i men jag har svårt att tro att folk där är tvingade att köpa prostituerade. Även fast det är tillåtet behöver det för den delen inte vara norm att göra det, kan ju faktiskt fortfarande vara tvärtom. Är ju många som reser från Sverige för att köpa prostituerade och troligen skulle än fler göra det om det var närmare till länder där det var mer lättillgängligt. Det gör inte att det per automatik är eftersträvansvärt eller för den delen något som normalinvånaren gör, lika lite som det eventuellt är i det aktuella landet. Det kan vara tillåtet med prostitution utan att det är normen att man köper sexuella tjänster är väl min poäng. För övrigt kan det väl nämnas att det finns en bunt i Sverige som vill legalisera prostitution (jag hör inte till dessa), se Magnus Betner exempelvis. Utan att vara helt insatt så tror jag inte att det är samma sak som att ha en dålig kvinnosyn - men jag reserverar mig på den här punkten. Ursäkta det dåliga språket.

    SvaraRadera
  2. Det är intressant att du anser att det är samma sak att köpa en sexa gintonic och att köpa en kvinna?

    SvaraRadera
  3. Även förr: I fäbodarna var det normalt särskilt kontrakterade (ofta unga) kvinnor, benämnda fäbodstintor, fäbodjäntor, vallpigor eller som i Jämtland och Härjedalen butauser, som skötte sysslorna. Detta berodde delvis på den lag som förbjöd män att ensamma vistas hos kräk (dvs getter och kor) – risken var för stor att de inte skulle kunna tygla sina drifter och ge sig på djuren sexuellt. (tidelag).http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%A4bodar

    SvaraRadera
  4. Aahh. Hur många män skulle tycka att den regleringen var rimlig idag? Upp med en hand vettja. Förhoppningsvis inser även den mindre begåvade delen av den manliga generationen snart att inte heller kvinnor är djur.

    SvaraRadera