söndag 23 augusti 2009

Nu får det vara nog...

...med den svenska handfallenheten. DN publicerade idag en artikel om de stackars svenskar som sitter fast i Turkiet (!) på grund av flygbolagsstrejk. Stackars, stackars svenskar "sitter i hotellobbyn utan mat och dryck och väntar på besked". Ursäkta? För att få något medlidande från mig så får ni åtminstone "sitta fast" i hotellobbyn utan mat och dryck. Finns det ingen mat att köpa? Har flygbolagsstrejken lett till ransonering av grisfestmaten, spritdrinkarna och glassen som ni snaskade på igår när ni satt i samma lobby i tron att ni skulle få åka hem? Har närbutiken stängt? Har alla andra hotells fyrstjärniga restauranger stängt? Är all mat och dryck i hela Turkiet slut på grund av flygbolagsstrejken? Trodde väl inte det. Gå ut och köp lite mat och dryck för fan. Om ni supit upp semesterkassan så ring SOS International på +4570105050.

2 kommentarer:

  1. Ett liknande fenomen uppstår när ett tåg har blivit inställt, och folk som sitter på station i väntan på ett tågbyte från någon annan stans snällt sitter kvar inne på stationen och väntar i två-tre timmar på att nästa tåg ska komma enligt tabell. I stället för att, typ, gå ut och utforska det samhälle de just nu råkar befinna sig i och, you know, plötsligt har tid att besöka.

    Ibland ställer jag mig frågande till hur människor fungerar...

    SvaraRadera
  2. Jag tror att det stammar från samma källa som anledningen till att man nu för tiden sätter hjälm på barnen på dagis när de ska vara ute och leka... Whats up with that?

    SvaraRadera